Bolečine v hrbtu, vratu, kolenih, inkontinenca in še kaj…

Si predstavljaš napravo, ki deluje proti bolečinam v mišicah, kosteh, živcih, pomaga proti inkontinenci, pri športnih poškodbah, hitrejšem celjenju zlomov, osteoporozi in še pospešuje cirkulacijo? Večina bi rekla: Iluzija! 

Pa ni res. Obstaja. In zna še veliko več. Da ti predstavim: Funkcionalna magnetna stimulacija Tesla Stym (FMS), jaz ji na kratko pravim Tesla:



Z magnetno stimulacijo, sem se srečala slučajno, zaradi poškodbe vezi, sicer je bila šibkejša izvedba z obročem oz. ringom, ki jih najdemo v marsikaterem zdravstvenem domu pri fizioterapijah. In ker je bil rezultat pozitiven, je padla ideja, da bi bil to koristen pripomoček pri protibolečinskih masažah. In našla se je Tesla.

Kako Tesla deluje
Magnetna stimulacija Tesla preko stimulacije mišičnih in živčnih tkiv lajša bolečine in stimulira krvne žile in tako neposredno izboljša prekrvavitev, kar poveča dotok kisika celicam, spodbudi presnovo in pomaga pri odvajanju odvečnih snovi iz telesa. Skratka pomaga reševati vse tisto, kar se nam zaradi življenjskega sloga nalaga znotraj telesa in povzroča bolečine in slabo počutje.

Poglejva še malo globlje. Predstavljava si celico. Ta je ovita v celično membrano, ki notranjost celice ločuje od njenega okolja. Membrana je sestavljena iz fosfolipidnih molekul, te so podobne maščobam, na njih pa se nahajajo membranski proteini, skozi katere se prenašajo organske molekule in ioni, tako kot vidiš na sliki spodaj.



Kadar ti procesi potekajo kot po tekočem traku, se nemoteno po telesu odvijajo prenosi ter obdelava informacij, vračajo se povratne informacije, prenašajo se snovi, kot so ogljikovi hidrati v celico ali sistem sinteze ATP, ki služi kot vir energije pri različnih procesih, ki se dogajajo v celicah.

Kako zgleda srečanje s Teslo in ali moram potem na bolniško?
Ko nas nekaj zaboli ali se pojavijo različna obolenja, je to nekako tako, kot bi se oglasil alarm, ki pravi: " V tem sistemu nekaj štima!" 



Nad vir težav položimo Teslin loparček, nekateri mu rečejo tudi telefon ;) Ja, kar neposredno na oblačila, saj magnet prodira globoko v kožo, pri čemer tkanina ni nobene ovira. Prilagodimo frekvenco in jakost, glede na težavo, idealno je, če je že predhodno zdravnik postavil diagnozo, škode pa ne bo, če z njim prej še kakšno rečeš na to temo. Naslednjih 15 do 30 minut bo zate počitek in sprostitev, medtem ko terapevt Tesla opravlja svoje delo. 



Grem lahko po Tesli na maraton?
Ovire za kaj takega sicer ni, vse pa je odvisno od težave, ki te pesti. Pri akutnih težavah, kot so heksenšus ali poležan vrat, je že po enem obisku čutiti bistveno izboljšanje. Če govoriva o kroničnih težavah, več let trajajoči herniji, inkontinenci pa bo potrebnih 13 randijev ali še kakšen zraven. Takrat bo bolje, če maraton še malo počaka.



Kje se dobiva: Salon Phyt's Kranj & Ljubljana

Za vprašanja: 031/341-346 ali salon@phyts.si


Foto: Nikolaj Simič

Komentarji