Herpes - kako se ga znebiti?

Čeprav imam srečo in me redko doleti, pa mi takrat ko se vseeno zgodi, zalo pokvari razpoloženje.

Foto: Wikipedija

O definiciji ne bom zgubljala besed. Gre za virus, ki ga v slovarju najdemo pod imenom Herpes simpleks. Na koži se pojavijo mehurčki, ko ti počijo pa nastane krasta. O herpesu je na internetu napisanega res veliko, zato si lahko pogooglaš in prebereš, na primer na Wikipediji: https://sl.wikipedia.org/wiki/Herpes

Če bi pa morala sama določiti definicijo oz. ga na nek način opisati, bi rekla, da te nekako tako spravi v slabo voljo, kot če ti sine ali hčerka prinese iz šole cvek, čeprav ti je še prejšnji večer sveto zatrjeval, da je vse pod kontrolo.

Kako se herpesa znebiti (na naraven način)
Led oziroma ledena kocka
V lekarni najdeš kup izdelkov proti herpesu, daleč najcenejše orožje, in še povsem naravno, je da na mesto, kjer začenja virus prihajati na površje, pristaviš ledeno kocko. Nikjer nisem našla podatka, koliko časa naj bi bil led na koži, iz lastnih izkušenj pa ti priporočam, da vajo kar ponoviš večkrat na dan. Vsaj jaz tako naredim, za vsak slučaj. Hlad naj bi virus onemogočil, zato bo krasta veliko manjša in bo hitreje izginila, z nekaj sreče pa sploh ne bo nastala.

Edina težava pri tem je, da moraš ukrepati zelo hitro. Najbolje takoj, ko začutiš, da te srbi oziroma pekoč občutek.

Koloidno srebro
Za koloidno srebro pravijo, da je naravni antibiotik, ki ga v večjem delu sveta lahko kupite v vsaki lekarni brez recepta, pri nas pa je njegova uradna prodaja prepovedana. 

Pa pustiva to. 

Organizmi, kot so bakterije, glive in tudi virusi nimajo pljuč ampak jim dihanje omogoča poseben encim. Koloidno srebro ta encim onemogoči oz. uniči, zaradi česar organizem odmre. Tudi herpes. 

Več o kolodinem srebru najdeš na zapisu: Koloidno srebro 



Da se bo rana hitreje sušila
Če se ledena kocka ni obnesla, ali pa je bila tvoja reakcija prepozna, si lahko omisliš katerega od pripravkov, ki bo čas celjenja precej skrajšal. 

Upam, da te herpes čim manjkrat obišče. Ko pa se to vseeno zgodi, pa ne pozabi še nekaj: higiena. Izredno pomembno, da virusa ne razneseš po telesu, zato se obolelega mesta čim manj dotikaj, če pa že, pa ne pozabi na temeljito izpiranje rok. 

Komentarji