Hialuronska kislina

Če imaš občutek, da te vsi prepričujemo, da je sladkor nekaj najslabšega za tvoje zdravje in/ali lepoto na tem ljubem svetu, se verjetno ne motiš. Ampak vsi sladkorji pa niso enaki. Sedajle nimam v mislih fruktoze, ki jo najdeš v sadju in velja za "sprejemljivo izvedbo sladkorja", ampak o hialuronski kislini.



To čudo božje od kisline, za katere sem bila kot otrok prepričana, da imajo moč odločanja o življenju in smrti, je po kemijski klasifikaciji namreč sladkor. In ne samo to, je absolutno tisti sladkor, ki se mu hočeš izogniti.

Hialuronska kislina je naravno prisotna v vsakem zdravem človeškem telesu: okoli očesnega zrkla, veznem tkivu, živčnem tkivu, sklepni tekočini, hrustancu, tudi koži. Ima izjemno sposobnost zadrževanja vode, kar 20-kratnih lastne teže, poleg tega pa spodbuja nastanek kolagena, vlaži kožo in tako ohranja k mladostnemu videzu. V sklepih pa deluje kot mazivo in preprečuje bolečine. 

HIALURONSKA KISLINA VISOKE IN NIZKE MOLEKULARNE TEŽE Z NAGRADO ZA INOVACIJO
Da koža dobi optimalno vlaženje, ni dovolj, da jo le vlažimo, vlago je potrebno zadržati. V liniji izdelkov Aqua Phyt's tako najdemo hialuronsko kislino:

 - nizke molekularne teže, ki prodre globlje v povrhnjico in vlaži kožo od znotraj in
 - visoke molekularne teže, ki ostane na površini in vlago zadrži.




SINTETIČNA OBLIKA HIALURONSKE KISLINE vs NARAVNI OBLIKI
Sama sem mnenja, da je naravno boljše, ampak: zakaj... tudi nafta je iz narave, torej naravna😕. Sintetična oblika hialuronske kisline ni povsem enaka svoji naravni sorodnici. Razlikujeta se predvsem v velikosti molekul, ki so pri sintetični obliki večje, zaradi česar jih telo težje absorbira. Sodobna tehnologija res omogoča razbitje celic, vendar pa niso več povsem enake, kot v svoji naravni izvedbi.

V naravni obliki je hialuronska kislina lahko živalskega ali rastlinskega izvora. Kadar govorimo o živalskem izvoru, jo pridobivajo predvsem z ekstrakcijo iz petelinjega grebena ali kože živali. Tu gredo v "luft" vegani in vegetarijanci. Pa ne povsem brez razloga, se po nekaterih raziskavah, naj bi se pri živalskem izvoru substanc povečalo tveganje za prenos patogenih organizmov, torej virusov, glivic ali bakterij, ki so potencialni povzročitelj okužb. Lahko pa hialuronsko kislino pridobimo iz rastlin, kar je možno s postopkom biofermetacije in se temu izognemo. Pa še osrečimo vegane in vegetarijance.


HIALURONSKA KISLINA IZ LABORATORIJEV PHYT'S ZA 24-URNO VLAŽENJE KOŽE
Phyt's uporablja hialuronsko kislino rastlinskega izvora, ki jo pridobivajo z biofermentacijo pšenice in koruze in jo najdemo v izdelkih linije Aqua Phyt's. Razvoj pa nikoli ne počiva, zato so šli še korak dlje in posodobili linijo, ki koži po novem nudi 24-urno vlaženje.


Povrhnjica vsebuje med 10 in 15 odstotki vode, ko vsebnost vode pade pod 10 odstotkov, postane koža manj elastična, gube postanejo bolj izrazite, manjka ji sijaja… kot bi ji na nek način vzeli življenje.




Poglejva še kaj je na voljo:

Fluid Aqua Phyt's – namenjen vlaženju normalne ali mešane kože, ki ji primanjkuje vlage. 




Aktivne sestavine: rastlinski skvalen, aloja vera, sončnično olje, rastlinski voski, hialuronska kislina, Vitamin E

Poveča vlaženje za: 70% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 69% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 28% 24 ur po nanosu


Creme Aqua Phyt's – namenjena vlaženju suhe, dehidrirane in občutljive kože. 




Krema je tudi prejela nagrado za inovacijo na mednarodnem Beauty&spa kongresu v Parizu, kjer so sodelovali: dermatologi, zdravniki, novinarji, kozmetologi in kozmetičarji. 

Aktivne sestavine: rastlinski skvalen, aloja vera, sončnično olje, čebelji voski, hialuronska kislina, olje makadamije, Vitamin E

Poveča vlaženje za: 68% 6 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 60% 8 ur po nanosu
Poveča vlaženje za: 22% 24 ur po nanosu


Maska Aqua Phyt's – za takojšnje vlaženje kože, deluje že po 5 minutah




Aktivne sestavine: aloja vera, sončnično olje, Vitamin E

Daje takojšnje vlaženje in svežino za: 100%
Koži daje mehkobo: 81%
Gladi gube zaradi izsušene kože: 81%


Jaz sem za svojo mešano kožo izbrala Fluid Aqua Phyt's in imam pripomb: koža je mehka, dovolj navlažena, brez umetnih vonjav in, kar me je presenetilo, se manj masti.

Ti pa če si v dvomih, piši na ambroztina@gmail.com ali na info@phyts.si . 

Komentarji

Objavite komentar