Bolečine v rami


Poudarjam, da nisem zdravnica in ne postavljam diagnoz, vseeno pa sem simpatično damo uspela rešiti bolečin v rami.

Da najprej opišem okoliščine….
Gospa o kateri govorim, je več let v službi obremenjevanja desno ramo in tako so se začele pojavljati bolečine. 😢Z obiskom pri zdravniku je kar odlašala, kot to radi počnemo vsi, s tolažbo, da bo pač minilo samo od sebe. Ampak je postajalo vse hujše. Hodila je na masaže, lepili so ji tudi trakove po kinesio taping metodi. Oboje je bolečine res blažilo, vendar le za kratek čas. Tudi 8 obiskov fizioterapije ni prineslo bistvenega izboljšanja.



Potem je zamenjala delovno mesto, da je vsaj malo razbremenilo roko. Vseeno pa so bile posledice ostale in bolečina ni popustila. Ponoči zbujala, zjutraj pa seveda ni bila spočita.
Nekaj bo treba storiti.
Ko se je oglasila pri meni, sva najprej s pomočjo magnetnega polja, na konstantnih 30 hercev, poiskali, kje je točka, od koder izvirajo bolečine. Po drugem obisku je bila reakcija in bolečina je bila še nekoliko hujša, a je po dveh dneh popustila. Na tretjo terapijo je prišla z nasmeškom: 
»A veš, da sem po dolgem času spala celo noč. Če mož ne bi imel nastavljene budilke, bi zaspala in zamudila v službo.« 
To se ji ni zgodilo še nikoli. Aleluja. Vseeno pa še nisva na cilju.
Še vedno je bolelo, le da se je bolečina preselila iz rame v roko.
Še enkrat poudarjam: ne postavljam diagnoz, za to imamo zdravnike. Kljub temu sem si poskušala predstavljati, kaj se dogaja pod površino kože. 
Najprej dejstva:
1.) Konstantno breme je očitno poškodovalo ramo.
2.) Dlan je bila nekoliko otekla.
Zaključek: Pritiski rame so očitno pustili posledice na živcih, ki potekajo preko rame in podlahti do konice prstov.
Zato sem aparat nastavila na program za obnovo živcev oz. obnovo mielinskih ovojnic, preko katerih se prenaša signali in stanje se je iz dneva v dan zboljševalo.💪💪💪
Končna bilanca: Koliko obiskov je potrebnih?
Za zmanjšanje bolečin v rami sva potrebovali 8 ponovitev, za obnovitev živca pa še 6 obiskov, ki so si sledili od 1 do 3 krat na teden. Z delom pa še nisva povsem končali, le da sedaj zadostuje, da se dobiva enkrat na mesec, dokler bo potrebno.
Če je bilo potrebno tri leta, da so bolečine postale bolj ali manj neznosne, je nemogoče pričakovati, da bodo skrivnostno izginile v enem dnevu.
Nauk te zgodbe:
- Če te boli, ne čakaj, da bo postala bolečina nevzdržna
- Kadar bolečine trajajo tako dolgo, je potrebno vztrajati, čez noč ni rešitev, vsaj po navadi ne.
Več o magnetni stimulaciji pa najdeš na zapisu: Magnetna stimulacija Tesla

 Foto: Nikolaj Simič

Komentarji