Fibromialgija - mišična revma

Če znaš tole besedo prebrati v enem šusu, hkrati pa takoj veš, za kaj gre, potem ti izrekam iskreno sožalje, ker to najverjetneje pomeni, da se ti, ali nekdo, ki ti je blizu, spopada s tole nesramno, zoprno in zahrbtno boleznijo. 

V nadaljevanju sem zbrala nekaj osnovnih dejstev o fibromialgiji, predvsem pa, kako osebam, ki se s tem spopadajo, pomagam z magnetno stimulacijo. 





Kaj je fibromialgija? 
Fibromialgija je oblika revme, za katero so značilne hude bolečine v mišicah. Pojavljajo se boleče točke na tipičnih točkah po telesu, tako kot kaže spodnji "zemljevid". 






100% znanega vzroka za fibromilagijo ni, kar za revmo ni nič neobičajnega. Obstaja pa več teorij. Ena od teh pravi, da naj bi šlo za okvaro na možganski ovojnici, ki pri posamezniku povzroča preobčutljivost na bolečino. 

Za to bolezen so bolj dovzetne ženske kot moški, v večini primerov se pojavi po 40. letu starosti, ravno takrat, ko bi morale uživati življenje in naj bi jim bilo najlepše😭. Kar nekaj je takih, ki so bolezen dobile malo po tem, ko so se upokojile. Vendar pa to ni pravilo, saj bolezen napada že najstnice. 

Vsaka bolezen je po svoje neprijetna, tisti, ki se jih loti fibromialgija, pa se, poleg hudih bolečin, spopadajo z kronično utrujenostjo, glavoboli, depresijo.... In kot mi povedo stranke, najhujša je nespečnost

Mnogi si zato pomagajo s protibolečinskimi tabletami, zdravniki pa predpišejo še nekaj za spanje in antidepresive. 

Zdravila za fibromialgijo (še) ni, tudi magnetna stimulacija te ne bo pozdravila, lahko pa ti bistveno olajša življenje. 

Iz moje prakse
Konkreten primer iz prakse je stranka, ki so ji fibromialgijo diagnosticirali že v srednji šoli, danes pa končuje magisterij. Povedala mi je: 

Lahko spim 10 ur, pa se še vedno zbudim utrujena in nenaspana. Za masažo pa tudi nisem vedno pri volji, običajno pa njen učinek ne traja več kot le nekaj dni. 


Lahko ti povem tudi, da vsaka masažna tudi ni primerna zate, če imaš fibromialgijo, predvsem ne sme biti pregroba, zato na športno masažo kar pozabi. 

Nazaj k moji stranki. Za test sva preizkusili vseh 18 točk na telesu in povsod je čutila zbadanje, tudi tam, kjer jo tisti trenutek ni bolelo. 



Opravili sva 5 terapij na bolečih točkah in bolečine so postale povsem obvladljive, na nekaterih točkah so popolnoma izginile. Že po drugem obisku je prespala celo noč. 


Žal pa magnetna stimulacija ni zdravilo, zato bolezni nisva popolnoma odpravili. Je pa brezbolečinsko stanje trajalo več mesecev, tako da lahko tudi s fibromialgijo živiš normalno življenje. 


Več o magnetni stimulaciji, si lahko prebereš na spletni strani




Če te zanima več, mi lahko pišeš ali me pokličeš na 040/705-346.

Komentarji