Čiščenje obraza od A do Ž

Se še spomniš Jennifer Aniston v vlogi Rachel iz serije Friends? Kljub temu, da se bliža 50-ki, še vedno izgleda fantastično. Poleg genov, je ključ do takšnega izgleda njena mama, ki naj bi jo naučila dveh stvari: uporabljati vlažilno kremo in redno čiščenje kože. 

Danes: o čiščenju kože…

Čiščenje obraza je obvezna dnevna rutina. Vsak večer pred spanjem, si je kožo potrebno temeljito očistiti. Tako temeljito, kot kažejo spodnje sličice:


Ne glede na to, kako utrujena si, kako dolg dan je za tabo, za čiščenje kože na obrazu moraš poskrbeti. BREZ IZGOVOROV. 


Koža je namreč najbolj aktivna ravno ponoči in čista koža, bo dobila tudi dovolj kisika, da se bo bolj učinkovito obnavljala. Zato naj bo čiščenje tako temeljito, da ob zadnjem potegu na vatki ne bo ostankov ličil ali nečistoč. 

Na čiščenje pa ne pozabi tudi zjutraj, saj je prah, za razliko od tebe, ponoči ne spi. 



»Navajena sem, da uporabljam navadno vodo iz pipe« 
To slišim zelo pogosto. Napaka. Se še spomniš reklame, v kateri se pokvari pralni stroj zaradi vodnega kamna? Pomisli drugače: če vodni kamen škoduje pralnemu ali kateremu drugemu stroju, zakaj misliš, da bi bil dober za kožo? Bodi pozorna, kakšna je koža, ko si jo umiješ z navadno vodo. Če se izsuši in jo prične zategovati, pomeni, da imaš trdo vodo in ti bo kožo dodatno izsušila, dolgoročno lahko vodi v dermatits ali luskavico.  


Kaj sedaj? Enostavno jo nadomesti s tonikom oz. losjonom, idealno, če je brez alkohola. 

»… ampak brez vode imam občutek, da koža ni čista…« Stara navada-železna srajca. Pa še nekaj, voda ne čisti, samo izpira. 


Če te navade vseeno ne moreš spremeniti in uporabljaš čistilni gel, zaključi rutino z Micelarno vodico ali termalno vodo. 





Suha koža – kako jo čistiti? 
Suha koža je bolj občutljiva od mastne ali mešane, zato je uporabi izdelke, ki so dovolj nežni, da ne povzročajo dodatnega draženja. Če uporabljaš ličila, jih odstrani s Čistilnim mlekom Phyt's z lešnikom, kožo bo očistil in nahranil. Ni ga potrebno izpirati, le obrišeš ga z robčkom.  

Pomarančni losjon, brezalkoholni hidrolat z grenko pomarančo odstrani morebitne ostanke mleka in nečistoč, kožo pa pomiri in osveži.

Namesto Pomarančnega losjona lahko uporabiš Micelarno vodico s hialuronako kislino, ki koži priskrbi dodatno vlago. 

Če ne uporabljaš ličil bo zadostovala uporaba Pomarančnega losjona ali Milecarlne vodice.


Čiščenje mastne kože

Pri mastni koži je higiena še pomembnejša kot pri suhi, saj z rednim čiščenjem por preprečuješ vnetje in nastanek mozoljev, ogrcev…. Če uporabljaš ličila, jih odstrani z:


Čistilnim mlekom in Losjonom z evkaliptom, brezalkoholni hidrolat, ki odstrani morebitne ostanke mleka in nečistoč, kožo pa osveži in oži pore in tako preprečuje morebitna vnetja.



Če ličil ne uporabljaš bo zadostovala uporaba Losjona z evkaliptom ali Čistilnega gela. 


Mastna ali suha koža😕? 
Se ne moreš odločiti, kakšno imaš kožo? Kljub temu, da se pojavljajo ogrci, mozoljči ali druge nepravilnosti, je koža na prvi pogled suha, pogosto občutiš zategovanje. To pomeni, da je koža dehidrirana in v tem primeru uporabite Micelarno vodico hialuronsko kislino za dodatno vlaženje ali Evkaliptov losjon. Če uporabljaš ličila pa prej še Čistilno mleko.  


Maskara 
Enako kot za ostala  ličila velja tudi maskaro, vsak večer jo je potrebno odstraniti. Vodoodporne maskare najlažje odstranimo z oljnim odstranjevalcem ličil. Če imaš zelo občutljive oči namesto oljnega odstranjevalca izberite Losjon za odstranjevanje ličil.



Vse izdelke najdeš v spletni trgovini: Tesla Center ali Phyt's kozmetičnih salonih, kjer ti tudi svetujejo. 

Za pomoč ali nasvet, piši v komentar ali na mail ambroztina(at)gmail.com 

Se bereva 😀

Komentarji