11 nasvetov za nego okoli oči in zmanjšanje podočnjakov


Podočnjaki ni so vedno posledica dobrega žura in z leti postajajo vse bolj nadležni...

Anatomija kože okoli oči – leglo težav

Težava št. 1 -> Koža okoli oči je zelo tanka, celo tako tanka, da ji lahko rečem kar kožica. Kapilare, ki se nahajajo pod njo, kaj hitro postanejo vidne. Vse prehitro koža tudi začne izgubljati vlago in posledično prožnost.

Težava št. 2 -> Elastinskih in kolagenskih vlaken okoli oči ni ravno za izvoz. Sploh slednjega z leti telo proizvaja vse manj in za nameček se že zelo hitro začnejo pojavljati gube.

Težava št. 3 -> Področje je vse prej kot bogato z limfnimi žilami in limfna tekočina hitro začne zastajati, kar povzroči nekakšno oteklino ali zabuhlost.

11 nasvetov za nego kože okoli oči 

Da ne bom samo o težavah, poglejva, kje so rešitve... 

1. Na drgni oči na zunanjih kotičkih
Koža okoli oči je zelo tanka, sem že povedala, ima pa tudi malo žlez lojnic, zato bodi z njo nežna. Pregrobo in prepogosto "drgnenje" kožo le dodatno razteguje, kar privede do prezgodnjih gub.

2. Uporaba organskih ličil
Organska ličila so manj trdovratna, kar pomeni, da jih je konec dneva lažje odstraniti. Tako kožo okoli oči spet manj drgnemo.

To pa ne pomeni, da se moraš dopovedati obstojnemu makeup-u. Phyt's ima na voljo linijo ličil, kjer najdeš vse od maskare, senčil, tekočih podlag, šmink… ki so izključno iz naravnih in biološko pridelanih sestavin, nežne do kože in na voljo v mnogih barvnih odtenkih. 



Poleg tega, da prekrivajo nepravilnosti in poudarjajo prednosti, imajo tudi negovalne lastnosti -> tekoči puder vsebuje rastlinski skvalen, ki izdatno vlaži kožo in preprečuje staranje, maskara z aloe vero vlaži in ščiti trepalnice….



3. Samomasaža
Če imaš podočnjake, je eden od načinov, kako jih zmanjšati ali celo odstraniti ta, da v svojo dnevno rutino vključiš masažo.

V spodnjem videu sem prikazala nekaj enostavnih tehnik, ki jih lahko prakticiraš vsak dan.



4. Vlaženje

Vlaga je eden tistih elementov, s katero kože ne moreš predozirati. Pri večini je prej obratno in vlage primanjkuje. Ker koža okoli oči nima veliko žlez lojnic, vlaga kaj hitro najde svojo pot ven. Zato naj bodo vlažilne kreme okoli oči bogate z vodo in hranljivimi olji.

Jaz ti priporočam tole od Phyt'sa. 

Vsebuje:
Hranljiv čebelji vosek
Kalij, ki uravnava vlaženje
Silicij spodbuja sintezo kolagena, ki preprečuje gube

Ne pozabi pa tudi zaužiti dovolj tekočine. In ta tekočina naj bo voda, pivo, vino, koktajl ne velja :) 




5. Spanje na hrbtu
Ja, tudi položaj med spanjem je pomemben. Ko spiš na hrbtu, lahko preprečiš, da bi gravitacija povzročila kopičenje tekočine pod očmi in s tem nastanek podočnjakov. Lahko poskusiš z dodatno blazino pod glavo, vendar ne na račun udobja.

6. Omejiti alkohol
Seveda je alkohol v zmernih količinah generalno neškodljiv, še vedno pa ima to lastnost, da povzroča dehidracijo telesa in kože. Izsušena in dehidrirana koža pa bo videz podočnjakov še povečala. Zato po vsaki zabavi dodatno povečaj količino vode.



7. Nehaj kaditi
Enkrat za vselej. Cigarete tudi izsušujejo kožo in jo oslabijo, zato kadilci prej dobijo gube kot nekadilci. Poleg tega vsebujejo škodljive kemikalije, ki lahko povzročajo podočnjake, alergije, zabuhlost…

     8. Hladilni obkladki
Nizke temperature povzročajo, da se kapilare skrčijo in hladni obkladki so lahko zelo priročno »domače zdravilo«, ki ima takojšnji učinek. Lahko si pomagaš z ohlajeno kovinsko žličko, kumarico ali čajnimi vrečkami.



Phyt's je tubi, v kateri je krema za okoli oči, dodal tale priročen kovinski aplikator, ki ti olajša nanos kreme, hkrati pa hladi in še bolj zmanjšuje podočnjake.                                                       



9. Zaščitni faktor
UV-žarki zlahka prodrejo v tanko kožo in povzročajo prezgodnje staranje, dehidracijo in nastanek pigmentacij, zato je uporaba zaščitnega faktorja več kot dobrodošla.
Predlagam ti zaščitno kremo z mineralnim filtrom. V primerjavi s kemičnimi filtri ima to lastno, da sončne žarke odbije in tako dodatno ščiti kožo.



10. Ne pretiravaj s soljo
Kljub temu, da je sol življenjsko pomembna, pa ni pametno z njo pretiravati, saj natrij lahko povzroči zastajanje tekočin v telesu. In je, tudi okoli oči.

11. Nega in masaža obraza v salonu
Tako kot je samomasaža lahko odlično dopolnilo k dnevni negi obraza, je masaža obraza izpod rok kozmetičarke ali nega obraza pravi balzam. Sprošča celo telo, deluje proti gubam, intenzivno vlaži… skratka več kot dovolj razlogov, tudi za nego kože okoli oči.


Upam, da so ti zgornji nasveti v pomoč, izdelki Phyt's pa so ti na voljo pri kozmetičarkah ali v spletni trgovini na sledeči povezavi: 



Komentarji